Utazásom a sörfőzés világában

Zymosis

Zymosis

Ninkaszi kincse - élesztő

2022. július 25. - Pődör István

Vadélesztővel való játszadozásom újabb fejezete, egy mezopotámiai ihletésű, de azért modernizált sör készítése. Legalábbis ez a terv.
Ninkaszi-himnusz alapján indulok el, elsőként az élesztőt próbálom megteremteni. Ehhez szereztem tartósítószermentes aszalt datolyát és fügét, majd ezt almalébe helyeztem. A folyamat innentől hasonló, mint a másik bejegyzésnél. Másnap reggelre, szépen megdagadtak az aszalványok.

datolya_fuge.jpg

3 nap múlva eltávolítottam a gyümölcsöket, ezzel csökkentve a penészedést. Ezután 1-2 nappal már jól látható az erjedés.
datolya.jpgdatolya2.jpg

1-2 hét után száraz malátakivonatból készített starterrel folytattam az élesztő szaporítását:
datolya3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zymosis.blog.hu/api/trackback/id/tr4417890733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása